Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

WPS funkció a WiFi termékekben!

2020. 05. 13. 00:00:00
WPS funkció a WiFi termékekben!
Ha netán idáig tartott volna a WiFi-s termékektől, a routerhez való csatlakozási beállítások miatt, akkor jó hírrel szolgálunk, mert ezentúl ennél egyszerűbb nem is lehetne feljelentkezés.

A vezeték nélküli routerek egyik opcionális kényelmi szolgáltatása a szabványokért felelős Wi-Fi Alliance által 2007-ben kreált WPS (Wi-Fi Protected Setup) protokoll. E funkció elsősorban azok számára készült, akik nem járatosak a számítógépes hálózatok világában és a routerek, valamint hozzáférési pontok menürendszerében, beállításaiban.

A teljes nevén Wi-Fi Protected Setup opció lényege, hogy leegyszerűsítse az új eszközök csatlakoztatását az otthoni vezeték nélküli hálózathoz. A WPS (ami nem összekeverendő a WPA és WPA2 titkosítással) megkíméli a felhasználót attól, hogy bonyolult, nem ritkán számos speciális karakterrel teletűzdelt jelszót kelljen megjegyeznie és begépelnie. Sőt, még azzal sem kell tisztában lenni, hogy milyen típusú titkosítást kell használni, a WPS mindent elintéz helyettünk, amennyiben az eszközök támogatják ezt az opciót.

A WPS funkcióval lehetővé válik a WiFi/BT Controller és a WiFi/BT Programmer felhőhöz csatlakoztatása, adatok megadása nélkül.

A WiFi/BT Programozóval a következő modulokat érheti el távolról:

EasyCon GSM képweboldal

ProCon GSM képweboldal

InterCom GSM képweboldal

ProLine GSM képweboldal

Ha szeretné, hogy segítsünk a meglévő WiFi/BT Controllerén megmutatni ezt a funkciót és szükség esetén távolról frissíteni a firmware-t, akkor keressen minket! 

Csatlakoztatás folyamata:

1. Modul WPS mód

Tápra csatlakoztatást követően, amikor a kék LED már villog, meg kell nyomni a mikrokapcsolót a modul tetején. Ezután a zöld LED elkezd lassan villogni. (ez jelzi, hogy a modul WPS módban van)

2. Router WPS mód

Miután WPS módba tettük a modult, a routeren engedélyezni kell a kód nélküli WPS funkciót, majd megnyomni a WPS gombot (ezt lehet a routeren vagy virtuálisan a beállításokban is)

3. Szerver kapcsolat/Belépés a felhőbe

Miután megtörtént a csatlakozás (a modul megkapta a hálózati beállításokat automatikusan a Routertől, majd a szerverhez is csatlakozott), a következő formátummal kezdhetjük meg a belépést:

ID: macaddress@gsm0.eu (itt azt a MAC címet kell megadni ami modulon található matricán van kettőspont nélkül)

PW: macaddress 

Miután megadtuk az adatokat, a weboldal egyből kéri, hogy adjunk meg új email címet és jelszót. Ezt követően betudunk lépni a weboldalra és konfigurálhatóak a szükséges beállítások.

A WPS funkció előnye, hogy a modul a telefonunk operációs rendszerétől függetlenül egyszerűen és gyorsan tud az internetre csatlakozni. 

Adatok kitöltése helyett 2 gomb megnyomásával tudja konfigurálni a hálózati beállításokat!

Tartalomhoz tartozó címkék: WiFi_Bluetooth Controller