Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Napelem biztonsági rendszer (PV Solar)


Napelem biztonsági rendszer (PV Solar)


Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő iparága a megújuló energiaforrások és ezen belül is a napenergia. A napelemek terjedése az elmúlt években hatványozottan megemelkedett. A felhasználási területeknek köszönhetően az egészen kicsi (1 paneles) sziget üzemtől egészen a dombokon átfutó erőművekig minden verzió megtalálható. A napenergia felhasználásának jelentősége egyre nagyobb a folyamatosan emelkedő energia áraknak köszönhetően.
 

A napelem rendszer – mint megtérülő beruházás – fontos, hogy a lehető leghatékonyabban és minél tovább üzemeljen, ezért figyelnünk kell az esetleges termelés kimaradást. Ennek oka lehet meghibásodás, külső behatás, rongálás vagy akár eltulajdonítás. A napelem rendszer kialakításától függően kapunk információt az energiatermelés állapotáról, mennyiségéről, a működés fontos részleteiről, viszont a rendszer nem figyeli, hogy a napelemek el lettek-e tulajdonítva, meg lettek-e rongálva, hogy a vezetékek folytonosak-e, és a PV panelek megfelelően működnek-e.

A napelem rendszerek védelme alatt a rendszer méretétől (napelemek száma) és elhelyezésétől függően jellemzően a terület védelmét értjük. Amennyiben lehetséges, biztosítjuk az adott terület védelmét CCTV rendszerrel, mikrohullámú vagy infra érzékelőkkel (sorompók), kerítés védelemmel, adott esetben lépés érzékeléssel stb. (pl.: a panelek lopásának figyelése nyitásérzékelőkkel és riasztóközponttal).

A napelem rendszer védelmének másik lehetősége, amennyiben a terület mellett vagy helyett magát a rendszert (a napelemet) védjük, felhasználva a megtermelt energia „szállítására” szolgáló „stringeket” illetve a fizikai elmozdítás esetén magát a paneleket.

„Stringek” általi védelem előnye, hogy közvetlenül a napelemektől kapott információt tudjuk feldolgozni. 
Ennél közelebb nem kerülhetünk a napelem rendszerhez, így ez a leggyorsabb módja, hogy információt kapjunk.

Fejlesztéseink során két szempontot tartottunk szem előtt,

 

értesítést kapjunk, amennyiben a napelemek valamilyen okból kifolyólag nem termelnek áramot
 

értesítést kapjunk rongálás-lopás esetén, éjjel és nappal is, a nap 24 órájában

Solar Sentry termékcsalád

A Solar Sentry-nek köszönhetően értesítést kaphatunk lopás vagy áramköri szakadás/rövidzár esetén, nappal és éjszaka egyaránt.

Figyeli a stringeken keresztül érkező feszültséget, így jelezni tudja, ha az áramkör megfelelő, viszont a napelemektől nem érkezik feszültség.

Telepítése egyszerű és gyors, mert az MC4-es gyorscsatlakozókkal tudjuk a napelemkörbe illeszteni. A kimeneteken keresztül (5 féle) értesítést kapunk a rendszer működéséről és a napelemkörök riasztásáról.

2 string figyelése Solar Sentry-nként (igény szerint bővithető)
PV maximális nyitott feszültség: 500V@12A/string
48 órás figyelmeztetés áramtermelés kimaradásról
rendszer status kimenet
tamper be- és kimenet, tampervédett kivitel

Ajánljuk: sziget üzemű rendszerekhez, adótornyokhoz, nyaralókhoz,
kb. 10-12 PV solar panel / string méretű rendszerekhez

Solar Sentry 2 stringes (2x500V)

a relés és open collectoros kimeneteknek köszönhetően kaphatunk (5 féle) értesítést, melyeket riasztóközpontba vagy meglévő vagyonvédelmi rendszerbe köthetünk.Bevezető akcióban 2023. május 15-ig webshopunkban és viszonteladóinknál
Solar Sentry: 135.000+áfa helyett 120.990+áfa


 

Solar Sentry GSM 2 stringes (2x500V)

A GSM modullal szerelt rendszer, eseményenként (5féle) értesítést tud küldeni 8 felhasználó számára SMS és hangüzenek formájában. Contact ID üzenet küldése távfelügyelet részére hanghívás és GPRS formájában.Bevezető akcióban 2023. május 15-ig webshopunkban és viszonteladóinknál
Solar Sentry GSM: 164.900+áfa helyett 147.990+áfa

 

Solar Sentry 4G 2 stringes (2x500V)

A 4G modullal szerelt rendszer, a Solar Sentry GSM-hez képest 3G és 4G hálózaton is tud jelzést küldeni.
Mindig a legerősebb hálózatra jelentkezik fel.Bevezető akcióban 2023. május 15-ig webshopunkban és viszonteladóinknál
Solar Sentry 4G: 174.900+áfa helyett 156.990+áfa

 

Amennyiben a GSM vagy 4G modult adatkártyával használja, úgy a felhőből vagy applikációból is tájékozódhat rendszere állapotáról. Az eseményekhez Push és e-mail értesítést is beállíthat.

Mi szól a Solar Sentry mellett?

 

 • egyszerűen, gyorsan illeszthető meglévő és új napelemes rendszerbe, az MC4-es szabvány csatlakozóknak köszönhetően
   
 • amennyiben 48 órája nem termelnek a napelemek áramot, értesítést kaphatunk, hogy minél gyorsabban elhárítsuk a hibát és csökkentsük termelés kimaradásból származó veszteséget
   
 • éjjel – nappal figyeli a Solar Sentry, hogy napelemeinket nem lopták el, a stringeket nem rongálták meg és azonnal értesítést ad, ha ilyet észlel
   
 • a napelemek töltik a Solar Sentryben lévő akkumulátor(oka)t, így nem szükséges külső tápellátást biztosítani a Solar Sentry működéséhez (a Solar Sentry Pro-nál külső tápellátás szükséges az akkumulátor a szünetmentes működést biztosítja.)
   
 • GSM és 4G modullal szerelt Solar Sentrynél nincsen szükség riasztóközpontra vagy vagyonvédelmi berendezésre, mert a GSM / 4G modulok rendelkeznek riasztóközpont funkcióval és az értesítés küldést is ellátják. Mindemellett periodikus életjel küldésre is van lehetőség, mely tájékoztat a megfelelő működésről. (életjel küldés)
   
 • a GSM modulok 16000-es eseménynaplójából láthatjuk a korábbi eseményeket, melyet csv fájlba exportálhatunk
   
 • adatkártya használata esetén a GSM/4G alapú rendszerek állapotát felhőből és applikációból is megtekinthetjük
   
 • nincs téves riasztás mozgásnak köszönhetően: a rendszer védelme akkor is biztosított, ha környezetében mozgás van vagy maguk a napelemek mozognak (követik a napot)
   
 • más rendszerekkel is könnyen összeköthető a relés és open kollektoros kimeneteknek köszönhetően

Referenciák

Partnerek

 


Tartalomhoz tartozó címkék: PV Solar Monitoring