Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Napelem védelmi rendszerek

ASC Global 2010 óta fejleszt gyengeáramú (GSM/4G/IP) átjelzőket riasztóközpontokhoz, távfelügyeletekhez, GSM/4G távvezérlőket kapunyitásra, távvezérlésre és  több olyan terméket is, melyet viszonteladóink közel 30 országban forgalmaznak. 

A tavalyi év vége igazi teljesítmény volt! Megalkottuk a tökéletes napelem védelmi rendszert, amely fokozott biztonságot garantál napelemes paneljei számára a hét minden napján, 24 órában. A szakértők közreműködésével termékünket úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen az összes kívánt követelménynek – így a gyors és egyszerű telepítés garantált!

A napelem rendszer - mint megtérülő beruházás - fontos, hogy a lehető leghatékonyabban és minél tovább üzemeljen, ezért figyelnünk kell az esetleges termelés kimaradást. Ennek oka lehet meghibásodás, külső behatás, rongálás vagy akár eltulajdonítás. A napelem rendszer kialakításától függően kapunk információt az energiatermelés állapotáról, mennyiségéről, a működés fontos részleteiről, viszont a rendszer nem figyeli, hogy a napelemek el lettek-e tulajdonítva, meg lettek-e rongálva, hogy a vezetékek folytonosak-e, és maguk a panelek megfelelően működnek-e.

A napelem rendszerek védelme alatt a rendszer méretétől (napelemek száma) és elhelyezésétől függően jellemzően a terület védelmét értjük, nem pedig a napelemek védelmét. A napelem rendszer védelmének másik lehetősége, amennyiben a terület mellett vagy helyett magát a rendszert (a napelemet) védjük, felhasználva a megtermelt energia "szállítására" szolgáló "stringeket" illetve a fizikai elmozdítás esetén magát a paneleket.

"Stringek" általi védelem előnye, hogy közvetlenül a napelemektől kapott információt tudjuk feldolgozni. Ennél közelebb nem kerülhetünk a napelem rendszerhez, így ez a leggyorsabb módja, hogy információt kapjunk.

Fejlesztéseink során szem előtt tartottunk, hogy:

  • értesítést kapjunk rongálás-lopás esetén, éjjel és nappal is, a nap 24 órájában
  • értesítést kapjunk, amennyiben a napelemek valamilyen okból kifolyólag nem termelnek áramot

Részletek: https://www.ascglobal.hu/application-areas/solar-security-system

Tartalomhoz tartozó címkék: PV Solar Monitoring