Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Elérhető az új IoT termékünk: a Wifi/Bluetooth Controller!

2019. 02. 07. 14:30:30
Elérhető az új IoT termékünk: a Wifi/Bluetooth Controller!

Röviden: Egyszerűség, biztonság, szabadság!

Több újdonságot ígértünk 2019-re és már február elején be is mutatjuk a Wifi/BT (Bluetooth) Controller termékünket, mely a helyi és a távoli vezérlést egyaránt biztosítja a felhasználók számára!


Egyszerűség

A Wifi/BT Controller 1 darab relés kimenettel rendelkezik, melyet Bluetooth vagy Internet kapcsolaton keresztül tudunk vezérelni. Az applikáció néhány lépésben vezet végig minket a beállításokon és a paraméterek megadását követően már használhatjuk is a modult. Az applikáció a tetszőlegesen kiválasztott ikont fogja elhelyezni a telefon képernyőjén, melyet a későbbiekben elég megnyomni és máris vezéreljük a Wifi/BT Controllert.
Külön tudunk Bluetooth és külön Wifi vezérlő ikont is létrehozni. A vezérléshez nem szükséges belemenni az applikációba, elég az ikont megnyomni. Több modulhoz is tudunk ikonokat létrehozni és saját elnevezéssel ellátni.

​​​​​Biztonság

Az egyik legfőbb félelem, hogy véletlenül megnyomjuk az indító ikont. Ha szeretnénk, akkor adjunk meg biztonsági jelszót és csak a jelszó megadását követően fog a vezérlés megtörténni.
Ebben az esetben a jelszó hiányában nem tudjuk vezérelni a Wifi/Bluetooth Controllert. Ennél egy fokkal gyengébb védelem, amikor a megerősítő kérdést állítjuk be, így kétszer hagyjuk jóvá a vezérlést.
Amennyiben nem félünk az illetéktelen kezektől illetve a véletlen “megnyomástól”, akkor választhatjuk az egyszeri megnyomásos, azonnali vezérlést is.

Netán “elmegy a net” vagy nem elég stabil ahhoz, hogy rá merjük bízni a vezérlést?
A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően a Bluetooth hatótávolságon belül (20 méter) tudjuk vezérelni a modult az ikon megnyomásával.

A Wifi/BT Controller-hez a bekapcsolást követő 10 percben van lehetőségünk Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozni, utána már csak a párosított eszközök érik el. Természetesen később is van lehetőség új Bluetooth-os eszközzel párosítani a modult, de ehhez már meg kell nyomni a modulon található gombot, vagy engedélyezni kell a webes felületről.

Szabadság

Ugyanazzal a Wifi/BT Controller-rel tudja nyitni a kapuját 15-20 méterről Bluetoothon keresztül, mint bárhonnan a világból, ahol van internet elérhetősége. Ha telefonja csatlakozott az internethez (saját internet eléréssel vagy Wifi-n), akkor – a GSM modulhoz hasonlóan – bárhonnan tudja vezérelni a modult. Nincs szükség SIM kártyára, nem kell a feltöltéssel vagy a regisztrációval foglalkozni. Nem csak kaput, garázst vagy sorompót lehet vele vezérelni, hanem akár a világítást, szaunát, stb.
A vezérlési idő is szabadon beállítható 1mp – 240 mp között, illetve hamarosan elérhető lesz a bistabil vezérlés is.

Webes elérés

Felhasználókat adhat hozzá vagy akár törölhet ki, adhat hozzáférést vagy felfüggesztheti a vezérlést. Könnyedén csatlakozhat a webszerverhez, melyen keresztül egyszerűen, gyorsan és bárhonnan állíthatja a beállításokat. Ezen a felületen éri el az eseménynaplót is, amiből lehet látni a modullal kapcsolatos összes fontos eseményt. Még a Wifi hálózatot is tudja innen monitorozni és a korábbi térerő értékeket lekérdezni.

Fontos lenne tudni, hogy hányszor nyitották a kaput? Garanciális-e a karbantartás vagy fizetős?
Nézze meg a ciklusszámlálón, hogy hányszor nyitották a kaput, a garázst vagy a sorompót, azaz hányszor vezérelték a kimenetet. Ezt az értéket a modul tárolja és nem lehet felülírni, valamint óránként le tudja kérdezni a számláló frissitett állását.

A Wifi/Bluetooth Controller webszerveren keresztül is elérhető, ahol a megfelelő belépést követően a következő funkciók érhetőek el:

  • a modulhoz tartozó kimenet vezérlési időt tudjuk megadni vagy módosítani,
  • felhasználókat adhatunk hozzá illetve törölhetünk, vagy felfüggeszthetjük a vezérlés lehetőségét a megadott felhasználónál,
  • lekérdezhetjük Wifi hálózat térerő naplóját, mely a wifi hálózat és a Wifi elérés stabilitását mutatja,
  • az eseménynaplóból láthatjuk, hogy a modult melyik felhasználó mikor vezérelte,
  • egy gombnyomással lekérdezhetünk a ciklusszámlálót mely számolja, hogy a kimenetet hányszor vezérelték,
  • az üzemóra megmutatja, hogy mennyi ideje működik a modul,
  • vezérlő linket hozhatunk létre, mellyel akár számítógépről is vezérelhetjük a modul kimenetét,
  • a statisztikában láthatjuk, hányszor indult el vagy indult újra a modul, a Push üzenetek számát, a szerver kapcsolatot, stb.
  • bekapcsolhatjuk a Bluetooth láthatóságot, hogy új telefonnal tudjunk Bluetooth kapcsolatot létrehozni,
  • letilthatjuk a Wifi kapcsolódást

A termék leírását innen tudja letölte:
http://download.tellsystem.eu/download/manual/HU/wifibtcontroller_hu.pdf

A termékről további információkat találhat a weboldalunkon:
http://ascglobal.hu/termekek/wifi_bluetooth_controller/

A terméket eléri a webshopban:
https://www.gsmmodulok.hu/wifi_bluetooth_controller

Tartalomhoz tartozó címkék: WiFi_Bluetooth Controller