Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

EN54-21 kommunikátor vonali bemenettel = EniCom 4G Pro

ENICOM PRO 4G

Előző hetekben mutattuk be az EniCom 4G terméket, mely EN54-21-es minősítéssel rendelkező kommunikátor, így tüzes átjelzésre is alkalmas. Míg az EniCom 4G jelenleg a bemeneti jelzéseket tudja továbbítani a távfelügyeletre, addig a EniCom 4G Pro a vonali bemeneten (line) keresztül is tudja fogadni a Contact ID üzeneteket, illetve WIFI kapcsolaton keresztül is tud kapcsolódni az internethez. 

EniCom 4G Pro

 • 4 duplázható bemenet (8 bemenet): NO/NC /EOL/ 2 EOL/ zóna duplázás
 • 1 OC kimenet NO/NC/Követő (bemenet, kimenet, esemény)
 • 1 relés kimenet NO/NC/Követő (bemenet, kimenet, esemény)
 • Vonalszimulátor a Contact ID események fogadására
 • Bővítési lehetőség az EC-84 bővítővel: 8 bemenet, 4 kimenet / bővítő, max. 8 db EC-84-es bővítő
 • 4 távfelügyeleti szerverre való átjelzés, több féle útvonal lehetőséggel
 • 256 eseménynapló, időbélyeggel
 • 2G/4G kapcsolat, Dual SIM nano (2db SIM kártya)
 • Ethernet és WIFI kapcsolat
 • Felhő kapcsolat
 • SIA DC-09 protokoll
 • EN 54-21 minősítés

ENICOM PRO 4G

Az EniCom 4G Pro kommunikátor olyan vagyon- és tűzvédelmi alkalmazásokhoz ajánlottak, ahol a távfelügyeleti központ felé a jelzésátvitelt redundáns átjelzési útvonal biztosítása mellett kell megoldani. A fő átjelzési irány az Ethernet hálózattartalékként a mobilhálózat (GPRS, LTE) és a WIFI hálózat is használható. A kommunikáció minden esetben szabványos IP alapú protokoll segítségével történik.

Az EniCom 4G Pro kommunikátort legtöbb esetben a riasztóközpont telefon-kommunikátorára kell bekötni (TIP/RING). A beépített telefonos interfész szimulálja a telefonvonalat, és a kommunikátor ezen keresztül képes fogadni a riasztóközponttól érkező jelzéseket. A kommunikátor ezután automatikusan fogadja a riasztóközpont telefonkommunikátorán keresztül a jelzéseket, és továbbítja azokat a felügyeletre a beállított kommunikációs csatornákon keresztül. A konfigurációban beállítható, hogy a vett eseményeket a kommunikátor hogyan nyugtázza a riasztóközpont felé. Alapesetben rögtön nyugtáz, de a „Passthrough” (áteresztés) opció használata esetén csak akkor, ha már sikeresen leadta az eseményt valamelyik útvonalon. Ez lassabb, de sok esetben biztonságosabb átvitelt tesz lehetővé.

Az EniCom 4G Pro kommunikátor a központtól érkező kontaktus jelzéseket a saját bemenetire is fogadhatja, majd Ethernet / WIFI / Mobil (LTE) hálózaton keresztül is továbbítja azokat a távfelügyeleti állomásra. Négy független kommunikációs útvonal definiálható, egyenként 4 kommunikációs csatornával (Ethernet, WIFI és Modem: 2db GSM/4G hálózat a 2db SIM-nek köszönhetően), melyekhez négy tetszőleges szerver rendelhető különböző médiumokon (Ethernet vagy GPRS/LTE).

Az EniCom 4G Pro kommunikátorok képesek kapcsolatot létesíteni a felhőszolgáltatással. Ez teljesen független az adott alkalmazástól és a beállított jelentési útvonalaktól. A cloud kapcsolaton keresztül lehetséges az eszközök távoli vezérlése is.

Tartalomhoz tartozó címkék: ENICOM PRO 4G