Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

ProCon GSM Cloud kimenet bővítési lehetőségek

ProCon GSM Cloud kimenet bővítési lehetőségek
A ProCon GSM Cloud egy relés kimenettel rendelkezik, mely NO/NC vezérlést biztosít. Sokszor viszont szükség lenne, ha több kimenettel rendelkezne, mely kimenetek vezérlése egymástól teljesen függetlenül is lehetséges.
Erre a célra fejlesztettük az egy relés kimenettel rendelkező EXP Relay-t és a három relés kimenettel rendelkező EXP Relay3 bővítő panelt, melyek NO/NC kimenetekkel rendelkeznek.
EXP Relay
 • 1 darab NO/NC relés kimenet (max. terhelhetősége 24VDC@1A)
 • Működési hőmérséklet:-20°C – +50°C
 • A kimenet vezérelhető SMS-el vagy ingyenes hanghí­vással
 • A kimenet lehet egyállapotú időzí­tett, azaz monostabil (legfeljebb 65000 mp-ig) vagy kétállapotú, azaz bistabil
 • Amennyiben a ProCon GSM riasztóközpontként működik a kimenet sziréna vezérlésére alkalmas
 • A programozó szoftverben Kimenet2 néven találja meg a bőví­tő modult.
 
EXP Relay3
 
 • 3 darab NO/NC relés kimenet (max. terhelhetőség 24VDC@1A)
 • Működési hőmérséklet:-20°C – +50°C
 • Az NO/NC működés jamperrel választható ki a bővítő panelon
 • A kimenet vezérelhető SMS-el vagy ingyenes hanghí­vással
 • A kimenetek külön beállíthatóak (bi-, vagy monostabil mód)
 • Egymástól függetlenül vezérelhetőek
Programozás

A kimentek programozását a ProRead programból vagy az ASCloudManager felületről is megtehetjük.
 
 
ProRead program

A ProRead-ben az egyéb fülön válasszuk ki, hogy kimeneti bővítővel szeretnénk a ProCon GSM Cloud-ot használni, mentsük el a beállításokat és az eszközünk máris használatra kész.
Kimenetek beállításánál adjuk meg a vezérlés módját, egyenként beállíthatjuk, hogy mono- vagy bistabil vezérlést szeretnénk. Monostabil vezérlés esetén 1-65000mp között állíthatjuk a kapcsolási időt. ProRead programban lehetőség van kimenetenként engedélyezni, hogy bejövő hívással aktiválható legyen-e az aktuális kimenet ill. szeretnénk-e ellenőrizni a hívószámot azonosításhoz.
Kimenet változásra az 1-es kimeneten választhatunk SMS küldést állapotfigyeléssel. Vezérlő telefonszámoknál megadhatjuk, melyik telefonszám melyik kimenetet tudja vezérelni. Beállíthatunk DTMF kimenet vezérlést, ilyenkor a hívást követően biztonsági kódunk megadásást követően az 1-4 gombok megnyomásával tudjuk vezérelni EXP Relay esetén a 2db, EXP Relay3 relé esetén a 4db kimenetünket. Akár az összes kimenetet egyszerre is vezérelhetjük. Ezeken felül igény esetén időkorlátokat is megadhatunk minden felhasználónak.

ASCloudManager

A felhőbe való regisztrációt követően lépjünk be a felületünkre és válasszuk ki a kívánt ProCon GSM Cloud eszközünket. Modulunkra kattintva az első kis ikonnal bekapcsolhatjuk az újonnan csatlakoztatott EXP Relay vagy EXP Relay3 relé modult. Ezzel az eszközünk máris használatra kész. A főoldalon megjelennek a vezérlésre alkalmas ablakok a kimenetekkel. Egy kattintás és a kimenet aktív lesz.

 
Olvassuk ki az adatokat, kiolvasást követően a KIMENET ablakban elérhetőek a már bővítő modul által biztosított kimenetek is. Csakúgy mint ProRead programban itt is beállíthatjuk kimeneteinket mono- vagy bistabil üzemmódra. Kimenetenként engedélyezni tudjuk, hogy bejövő hívással aktiválható legyen-e az aktuális kimenet ill. szeretnénk-e ellenőrizni a hívószámot azonosításhoz.
 

A kezelőfelület „kézibeszélő” ikonjára kattintva vezérlő telefonszámokat adhatunk meg. Itt beállíthatjuk azokat a telefonszámokat, melyekkel vezérelni kívánjuk a kimeneteket, kimenetenkénti jogosultsággal.
Ezeken felül igény esetén időkorlátokat is megadhatunk minden felhasználónak. „Írás” gombra kattintva a beállításokat el is mentettük. Az eszköz ennek megfelelően működik.

Vezérlés

A kimeneteket vezérelhetjük ingyenes hívással "megcsörgetéssel" vagy akár ikonnal is. Az ikonokkal való vezérléshez jogosultságot a felhőben tudjuk megadni felhasználóként külön jogosultságokkal.
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Cloud