Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

InterCom GSM Kit Emergency segélyhívó

Az InterCom GSM Kit Emergency, egy egyedi kialakítású InterCom GSM Kit, mely a piros külsőben és a "FIRE" feliratban mutatkozik meg. A műanyag falonkívüli egység célja, hogy a segélyhívó távolról is jól felismerhető legyen, jelen esetben kihangsúlyozva a tüzes megjelenést. Jelenleg piros színben és Fire felirattal érhető el, de a doboz színe, illetve a felirat is egyénileg módosítható.

8 értesítendő telefonszám

A nyomógomb megnyomását követően az InterCom GSM Kit Emergency hanghívást kezdeményez maximum 8 darab telefonszámra.  Beállíthatjuk a csengetési, beszélgetési időt és a körhívás funkciót is, mely esetben minden hivott félnek fogadnia kell a hívást. Az értesítendő telefonszámok között a hatóságok telefonszámát is megadhatjuk, így a gomb megnyomását követően, azonnal kezdődik a tárcsázás.

SMS küldés

Szabadon megadhatjuk az SMS szöveget, melyet szeretnénk, hogy a gomb megnyomását követően a modul a megadott telefonszámokra elküldjön. A 8 megadható telefonszám közül választhatjuk ki, hogy kik kapják meg az SMS értesítést. A telefonszámoknál lehetőség van beállítani, hogy SMS szeretnénk küldeni vagy fel szeretnénk hívni, vagy az SMS küldést követően fel is szeretnénk hívni. 

GPRS átjelzés 

A nyomógomb megnyomásához távfelügyeleti átjelzést is beállíthatunk, ezzel az SMS küldést és a hanghívást megelőzve értesítést küldhetünk a távfelügyeletre az ügyfélszámmal, eseménnyel és zóna megadásával. SIA DC és Enigma távfelügyeleti protokollok közül tudunk választani.

Értesítési sorrend

A nyomógomb megnyomásához a fent említett értesítési típusokat tudjuk megadni. Amennyiben mindegyiket beállítjuk, akkor a következő sorrendben fog megvalósulni:

  • GPRS átjelzés távfelügyeletre
  • SMS küldés a megadott telefonszámokra (max. 8 telefonszám)
  • hívásindítás a kiválasztott telefonszámokra (max. 8 telefonszám)

Ha egy telefonszámnál az SMS küldés és a hívás is be van állítva, akkor előnyös lehet, hogy az adott illető már értesülni fog az eseményről, mielőtt a hívást fogadná.

Szünetmentes működés, LED-es megvilágítás

Az InterCom GSM Kit Emergency-ben lehetőség van (opcionális) egy ProBattery csatlakoztatására, így az egység akkor is működik, amikor a hálózati tápellátás időszakosan megszűnik. Erről az eseményről a GSM modul SMS és hangüzenet formájában tud tájékoztatást küldeni. Az akkumulátor nagy előnye, hogy nem csak a GSM modul, de a LED világítás is működni fog, így sötétben biztosítja az egység könnyebb megtalálását illetve a tájékozódást. A LED színe kiválasztható, ebben az esetben a fehér vagy a piros színt ajánlanánk. A LED a doboz felső részében lett elhelyezve, így a feliratot és a nyomógombot is megvilágítja.

 

Belső mikrofon és hangszóró

A belő mikrofon és hangszóró érzékenysége állítható, így a környezeti zajokhoz mérten tudjuk beállítani a hangerőt.

Életjel küldés

Az életjel funkciónál megadhatjuk, hogy az InterCom GSM Kit Emergency milyen időközönként küldjön SMS értesítést, melynek köszönhetően megbizonyosodhatunk a készülék működéséről. Adatkártya használata esetén GPRS életjel küldésre is van lehetőség, távfelügyelet számára, így egy folyamatosan felügyelt eszközt kapunk.

Kimenetek

A hívás fogadását követően két relés kimenet vezérlése közül is választhatunk. Külön tudjuk vezérelni a kimeneteket telefonunkkal. A kimenetet hívószám azonosítás nélkül korlátlan telefonszámmal, míg hívószám azonosítással 1000 telefonszámról tudjuk vezérelni. A kimenetek vezérlési módja (bi- vagy monostabil) és ideje kimenetenként megadható.

Telepítés és programozás

Az eszköz telepítése egyszerű és gyors, a programozás akár a helyszíni telépítés előtt is elvégezhető. A műanyag doboz belső felületén kikönnyítések segítik a rögzítést, a tápellátás vezetékének bekötését és az antenna vezetékének kivezetését. Fontos, hogy a megfelelő térerő érdekében az antennát a dobozon kívül helyezzük el.

A prgramozáshoz az USB Eco-t vagy a USB Kit-et ajánljuk, illetve a WiFi/Bluetooth Programozót, amennyiben vezeték nélküli kapcsolaton keresztül szeretnénk az egységhez kapcsolódni. A ProRead program (PC) ingyenes és a weboldalunkról letölthető. 

A ProRead programmal nem csak felprogramozhatjuk a berendezésünket, de az eseménynaplót is kiolvashatjuk. A 16000-es eseménynaplóban minden kimenő hívás látható pontos időpont megjelöléssel, sőt a távfelügyelti átjelzést is naplózhatjuk.

InterCom GSM Kit Emergency segélyhívó a weboldalon >>