Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Enigma II bővítési lehetőségek

Enigma II bővítési lehetőségek

Amennyiben Enigma II. vevővel fogadja az átjelzeséket, akkor az ügyfélköre növekedésével együtt bővítheti a vevő berendezését!

Az Enigma II távfelügyeleti vevő komplex és megbízható megoldást nyújt minden modern távfelügyeleti állomás kialakításához. Az eszköz IP-n és telefonvonalon keresztül képes fogadni a riasztó központok jelzéseit. Univerzális működésének köszönhetően az eszköz minden szabványos (és a legtöbb szabványtól eltérő) központ és kommunikátor jelzését fogadja.

A kártya-rendszernek köszönhetően a modulok cseréje, valamint a vevőkészülék bővítése, illetve a konfiguráció megváltoztatása nagyon egyszerű, mindössze egy csavarhúzó szükséges a szereléshez.
Maga az alapkészülék a dobozba szerelt CPM2 (Central Processing Module, központi vezérlő-modul) kártyát tartalmaz, továbbá egy PWR2 kártyát, amely a teljes készülék tápellátásáért felelős. A nagy méretű LCD-kijelzővel ellátott Enigma II alapkészülék már ebben a minimális kiépítésben is alkalmas IP- és GPRS-kommunikátorok üzeneteinek vételére és feldolgozására, valamint továbbítására a felügyeleti PC-re. Az Enigma II. 8 darab kártya fogadására van előkészítve, amibe LC2 hangkártyát és/vagy IP2 adatkártyát tehet, melynek köszönhetően megnő a párhuzamosan fogadható jelzések száma.

Enigma II. LC2 vevőkártya

  • Hagyományos kapcsolat telefon vonalra
  • (PSTN) pulzus 10-40 bps, DTMF, SIA FSK formátumok vétele
  • Hívószám kezelés (CALLER ID)
  • Kétirányú kapcsolati lehetőség (2-way audio)

Minden egyes LC vonalkártya egy telefonvonal figyelésére képes. A vonalkártyák egyenként 2000 esemény ill. hívószám tárolására alkalmas memóriával rendelkeznek. A hívás azonosítás (Caller ID) funkció beépített, a hívó fél telefonszáma tárolásra kerül és továbbítható a felügyeleti számítógépnek is. A vonalkártyák támogatják a kétirányú hangkapcsolatot is. A vonalkártyákat a CPM folyamatosan felügyeli. Bármilyen vonalkártya hibajelenség azonnal kijelzésre kerül az LCD kijelzőn, és továbbítódik a felügyeleti számítógépre. A vonalkártya szintén felügyeli a CPM-el való kapcsolatot. Ha hibát észlel, automatikusan önálló üzemmódra vált – folytatja az események vételét és saját memóriájában tárolja azokat. A vett események a CPM-el való kapcsolat helyreállásakor automatikusan továbbításra kerülnek.

Enigma II. IP2 vevőkártya

  • max. 2500 ügyfélszám, 12000 eseményt tárol
  • Ethernet 100Base-TX, AES/DES titkosítás
  • USB-n programozható

A vevő maximum 8 darab IP Ethernet alapú vevőkártya csatlakoztatására ad lehetőséget. Az IP kártyák önállóan is működőképesek, egyedileg kezelik az Ethernet vonalon beérkező eseményeket, és a vevő belső buszán keresztül továbbítják azokat a vevő központi egységének. IP kártyával bővített IP vételi funkciók érhetők el (a CPM kártyához viszonyítva), emellett másodlagos Internet szolgáltató használatát is lehetővé teszi.

Tartalomhoz tartozó címkék: Monitoring products