Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Januári felhő fejlesztések

2021. 01. 26. 00:00:00
Januári felhő fejlesztések
Felhő szolgáltatásunkat, az ASCloudManagert (https://ascloudmanager.com/) folyamatosan fejlesztjük és ismét elértünk egy mérföldkőhöz, melyről szeretnénk beszámolni. A fejlesztések mellett a szerverünket egy professzionális, biztonságos szerverparkba költöztettük, mely lehetővé teszi a felhasználók és az eszközök számának dinamikus fejlődést is. A piac egyértelműen ebbe az irányba halad, hiszen így nem csak a lehetőségek tárháza bővül, de a felhasználás és a távoli programozás is jelentősen egyszerűbbé válik.

Rendszerünk felépítésekor szakítottunk azzal a gondolattal, hogy a felhasználók a modul kimenetét szeretnék be- vagy kikapcsolni. Szerintünk ők a kaput, a garázst akarják kinyitni vagy becsukni, a riasztót élesíteni vagy hatástalanítani, az öntözőrendszert bekapcsolni. Így mindenkinek érthetőbb is lesz, hogy a felületen található kimenetek milyen eszköz elérését takarják.

Az eszköz cseréje funkció

A felhőben helyszín szerint tartjuk nyilván az eszközöket, így egy csoportban láthatjuk és kezelhetjük az egy helyszínhez tartozó ki- és bemeneteket. Akár bővíteni szeretnénk a vezérelhető eszközök számát, akár külső behatás miatti rongálódás okán van szükségünk cserére, új vagy több kimenetes termék ajánlott.
Ha egy eszközt ki szeretnénk cserélni, akkor könnyen lehet egy ugyanolyan típusúra vagy akár egy másikra kicserélni az “Eszköz csere” funkcióval. A kicserélni kívánt eszközt kiválasztva, majd az új modul gyári számát megadva a rendszer automatikusan elvégzi a vezérlés módosítását. Ez azért fontos, mert a végfelhasználó mobil eszközein található ikonok nem fognak megváltozni, gyakorlatilag ugyanúgy tudja tovább használni a távvezérlést, mint korábban.

Több kimenet vezérlés

Az ExpRelay és az ExpRelay3 bővítő panelnak köszönhetően több kimentet is tudunk vezérelni távolról. Az új mobil applikációval lehetőség nyílik a több kimenettel rendelkező modulok vezérlésére. Bejelentkezés után a jogosultságnak megfelelően jelennek meg a helyszínek kimenetei. Az adott kimenet kiválasztása után már könnyen létrehozható a vezérlő ikon.

Kimenetek felcserélhetősége

A rendszer lehetőséget ad a helyszín kimeneteinek és a modulok kimeneteinek összerendelésére és az összerendelés utólagos módosítására is. Ez akkor előnyös, ha a beépített modul tartalék kimenettel rendelkezik, vagy ha  kimenettel bővíthető. Ezekben az esetekben nem kell modult cserélni, hanem az adott vezérlést kell a másik kimenettel összerendelni.

Nézze meg az új funkciókat a felületen:

https://ascloudmanager.com/

Felhasználó:demo@ascglobal.eu
Jelszó:123456

Tartalomhoz tartozó címkék: Cloud